Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής και με γνώμονα τη συνολική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας, καταφέραμε με την καθοδήγηση του Δημάρχου μας κ. Μπακογιάννη από τις αρχές του έτους 2020 έως σήμερα να ενεργοποιήσουμε 4 Πολυδύναμα Κέντρα πλήρως στελεχωμένα με ιατρικό προσωπικό, επαγγελματίες υγείας καθώς και με επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, εφαρμόζοντας ένα καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας. Ο σχεδιασμός μας απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της πόλης με έμφαση στα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και φυσικά παρέχεται δωρεάν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για όλες τις υπηρεσίες!

Ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του νέου τύπου Δημοτικού Ιατρείου, τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά. Περισσότεροι από 25.000 μοναδικοί επισκέπτες σε σύνολο 100.000 και πλέον ραντεβού για όλες τις ειδικότητες επισκέφθηκαν τα Δημοτικά Ιατρεία, δίνοντας παράλληλα σημαντική ανάσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας , σε μια πρωτόγνωρη χρονιά για όλους λόγω της επίδρασης της πανδημίας COVID-19. Η επισκεψιμότητα αυξήθηκε εντυπωσιακά το έτος 2021, κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν 141.000 ραντεβού αναδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των Αθηναίων στο σημαντικό έργο στην Δημόσια Υγεία στην πόλη μας.

Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 440.000 ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου μας.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θα επιδιώξουμε να καθιερώσουμε τα Δημοτικά Ιατρεία στη συνείδηση όλων των κατοίκων της πόλης, προσθέτοντας διαρκώς νέες ειδικότητες και υπηρεσίες, και υλοποιώντας δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών!

Αθήνα Ψηλά – Αθήνα Υγιής
με τα Δημοτικά Ιατρεία στην πρώτη γραμμή!

Μανόλης Καλαμπόκας