Η Μαρία Στρατηγάκη, Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, ορίσθηκε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της εποπτεύει το έργο των Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Η Μαρία Στρατηγάκη είναι Ομότιμη Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας στο Δήμο Αθηναίων. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του δήμου Αθηναίων (2014-2019) και Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (2009-2012). Ήταν διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (1999-2002) και εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Τμήμα Ίσων Ευκαιριών (1991-1999). Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το φύλο της κοινωνικής πολιτικής» (Μεταίχμιο, 2007) και «Πολιτικές ισότητας των φύλων. ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα» (Αλεξάνδρεια, 2021). Έχει εκπονήσει έρευνες για το φύλο στην εργασία και την μετανάστευση, την σεξουαλική παρενόχληση και τις ευρωπαϊκές πολιτικές ισότητας των φύλων. Ήταν ιδρυτικό μέλος της «Διοτίμα» και του πρώτου Ευρωπαϊκού Φεμινιστικού Think Tank «Gender 5 plus». Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ) από το 2020.
Η Δέσποινα Λιμνιωτάκη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων, ανέλαβε την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του Δήμου.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Η Δέσποινα Λιμνιωτάκη σπούδασε Παιδαγωγικά και Ψυχολογία ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Kent στην Κοινωνική Ψυχολογία (Group Processes and Intergroup Relations). Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε πάνω στη διαχείριση απώλειας (Grief counseling) και στην Ιατρική Ψυχολογία. Είναι συνιδρύτρια και Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης The Healing Tree community for Mental Health που σχεδιάστηκε με σκοπό την υποστήριξη ομάδων πληθυσμού που υποφέρουν από ψυχικές νόσους. Εργάζεται ως Ψυχολόγος και Σύμβουλος Ομάδων πάνω σε θέματα καταπολέμησης της (έμφυλης) βίας, διαχείρισης απώλειας και επεξεργασίας του μετατραυματικού στρες μετά από φυσικές καταστροφές. Είναι συγγραφέας 4 βιβλίων για την απώλεια, με ισάριθμες συμμετοχές σε κεφάλαια σε άλλες εκδόσεις για την ψυχική ανθεκτικότητα. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί επιπλέον ως εκπαιδεύτρια προγραμμάτων γυναικείας ενδυνάμωσης και ηγεσίας, στα πεδία της επιχειρηματικότητας και της πολιτικής δράσης.
Ο Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Πολυδύναμων Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Ο Γιάννης Τούντας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Έχει σπουδάσει Βιολογία (Bachelor) και Δημόσια Υγεία (Master) στο Πανεπιστήμιο Harvard, καθώς και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, καθώς και εκδότης του περιοδικού «Νέα Υγεία». Μέχρι την αφυπηρέτησή του, διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» και «Σχεδιασμός και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Α΄ΠΕΣΥΠ Αττικής, Εθνικός Εκπρόσωπος για Θέματα Υγείας στον ΟΟΣΑ, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας, Πρόεδρος του ΕΟΦ, καθώς και Διευθυντής του Τομέα “Ψυχιατρικής, Νευρολογίας και Κοινωνικής Ιατρικής” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συγγραφέας 15 βιβλίων και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 ξενόγλωσσες επιστημονικές εργασίες.