Το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων ανακοινώνει την έναρξη ομάδας συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.

Η ομάδα έχει ως στόχο να προσφέρει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για όσες και όσους βιώνουν άγχος ενώ οι εβδομαδιαίες συναντήσεις της θα περιλαμβάνουν συζητήσεις, ασκήσεις και τεχνικές ψυχολογικής υποστήριξης που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν στρατηγικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων τους.

Η ομάδα είναι ανοικτή σε όλους και παρέχεται δωρεάν.

Έναρξη εργασιών: Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Μέρα/Ώρα συναντήσεων: Κάθε Τετάρτη πρωί, 10 – 12 μμ.

Χώρος συναντήσεων: 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια)

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε συμμετοχή στην ομάδα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο Τηλέφωνο: 210 2015510 – 11

Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας!

Επιμέλεια ομάδων: Κυριακή Καραπάγκου, Πωλίνα Ζέρβα

Η κ. Κυριακή Καραπάγκου είναι Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ειδικευμένη στη Γνωσιακή Θεραπεία (Εκπαίδευση στις Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες «Ιωάννης Παπακώστας», Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Α’ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ & Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, «Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.») και έχει ολοκληρώσει το διετές πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Κλινική και Ψυχοκοινωνική Ογκολογία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Συνεργάζεται σε πλαίσια ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης και συμβουλευτικής με ενήλικο και έφηβο πληθυσμό.

Η κ. Πωλίνα Ζέρβα είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια, πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, εκπαιδευμένη στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Έχει ολοκληρώσει το Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχιατρικής Κλινικής Ενηλίκων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής (Σισμανόγλειο) και εργαστεί σε Δομές Ψυχικής Υγείας και κοινοτικά προγράμματα με σκοπό την παροχή εξατομικευμένης συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε έφηβο/ ενήλικο πληθυσμό και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καθώς και στην υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για την ενδυνάμωση του πληθυσμού.